Tässä artikkelissa suosittelen viittä hyvää ja ilmaista WordPress lisäosaa. Olen itse käyttänyt näitä lisäosia useassa sivustossa niin omissa, kuin asiakasprojekteissa. Kaikki lisäosat ovat siis testattuja useammankin kerran!

Polylang

Polylangin avulla saadaan tehtyä monikieliset verkkosivut. Tämä lisäosa toimii vallan mainiosti ja ilmaisella versiolla pääsee todella pitkälle. Tästä on olemassa myös maksullinen versio, joka on joissain tapauksissa otettu käyttöön, kun ilmaisen rajat ovat tulleet vastaan.

Ehdottomasti kannattaa tämä asentaa, jos mietitkään monikielisiä verkkosivuja!

Classic Editor

WordPressin uusi editori on nimeltään Gutenberg ja monelle se on vielä hieman outo ja ei halua sitä käyttää. Classic Editor lisäosalla saat tutun ja turvallisen editorin taas käyttöön.

Tätä tuli laitettua Gutenbergin tullessa useampaankin sivustoon sillä monella oli ongelmia käyttää Gutenbergiä ja haluttiin takaisin vanha tuttu editori.

WooCommerce

Pitäisikö pistää pystyyn verkkokauppa ja sinulla on jo WordPress? Asenna siis WooCommerce ja saat suht helposti verkkokaupan toimintaan. WooCommerce on erittäin laaja ja hyvä lisäosa verkkokaupan pyörittämiseen ja varteenotettava vaihtoehto muille alustoille.

WooCommercen lisäosat tulee ansaitsemaan oman kirjoituksen tulevaisuudessa.

Yoast SEO

Pitääkö pistää hakukoneoptimointia kuntoon? Asenna alkuun joku lisäosa sitä varten ja Yoast SEO on vaihtoehto siihen. Tämän kaveriksi tulee tosin aina laitettua lisäosa Hide SEO bloat, joka piilottaa kaiken turhan Yoastista. Osalle on jo Yoast ennestään tuttu ja tämän takia tulee laitettua sitä toimintaan.

The SEO Framework

Tämä on oikeastaan Yoastin kilpailija eli sivuille tulee laitettua joko tämä tai sitten Yoast. Molemmat tekee käytännössä samaa asiaa.

Mitä unohtui?

Unohtuiko joku lisäosa? Tai olisiko sinusta pitänyt joku mainita! Laita ihmeessä kommenttia keskustelualueellemme niin voidaan alkaa kerätä seuraavaa artikkelia varten hyviä ilmaisia WordPress lisäosia!